2021-08-21 16:42:16• hírek • Bede Emőke

A Rokonlelkek főztje bizonyult a legfinomabb bográcsosnak

A Partiumi Magyar Napok történetében már több éves múlttal rendelkező hagyománya van annak, hogy a Kossuth-kert fái alatt, egy roppant izgalmas és legalább annyira szórakoztató főzőverseny keretében összecsapnak a fakanalas, fűszerekkel bőven felfegyverkezett csapatok.

A minden évben nagy népszerűségnek örvendő gasztrocsata az idei esztendőben is két színtéren zajlik: szombaton a bográcsos ételek, vasárnap pedig a halételek kerülnek terítékre. A zsűri elnöke mindkét napon Pálszabó Mihály mesterszakács, a francia gasztronómia lovagja, aki egyenesen Szolnokról érkezett Szatmárnémetibe, hogy a régióünnep főzőversenyén készült ételek felett zsűritársaival együtt ítéletet mondjon.


Az első összecsapásra a szombati nap folyamán került sor, s noha több ígéretes csapat is versenybe szállt, végül a Rokonlelkek bográcsában rotyogó fogás bizonyult a legjobbnak, így ők vihetik haza a mutatós kupát, az oklevelet és az ezek mellé járó ajándékot. Vasárnap a kötényesek harca a halételek versenyével folytatódik. A startpisztoly ez alkalommal is pontban 9-kor dördül majd el, az eredményhirdetésre pedig 15 óra környékén kell számítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: